Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno)

SOVno skal sikre nasjonal kompetanseoppbygging og kompetansespredning innenfor søvn. Vi driver formidling, forsking og fagutvikling og underviser i fagfeltet i grunn-, etter- og videreutdanningene.

Det er ikke pasientbehandling ved SOVno. Slik behandling skjer ved kliniske avdelinger/ sentre/ fastleger. En oversikt over utrednings- og behandlingstilbud i Norge finner du også på våre nettsider. SOVno er behjelpelig med å rettlede pasienter i valg av behandlingssted.

Har du søvnproblemer? Test deg selv

​Ta søvntesten og få tilbakemelding på hvilken søvnlidelse du har, og få råd om hva slags behandling som er aktuell.

Mer om SOVno

Se hvem vi er, finn årsrapporter og annen nyttig informasjon

Ta quiz om norske soveromsvaner

Ta quizen  her

Om søvn

• Søvn og søvnsykdommer

På denne siden finner du tekster med tema knyttet til normal søvn, søvnsykdommer og utredning og behandling av søvnsykdommer.

• Behandlingstilbud

På denne siden finner du en oversikt over offentlige og private tilbud for utredning og behandling av søvnsykdommer innen hver helseregion i Norge.

• Brosjyrer om søvn

Her finner du fire forskjellige informasjonsbrosjyrer om søvn og søvnsykdommer laget av SOVno.

• Tidsskriftet SØVN

Her finner du alle utgaver av tidsskriftet SØVN som gis ut av SOVno to ganger i året. Tidsskriftet er rettet mot helsepersonell, men vil også være aktuelt for forskere og studenter innen helsefag.

Faglitteratur

• Fagartikler

Her finner du sentrale og anbefalte artikler innen feltet med skildring av innholdet i publikasjonen. Nye artikler vil bli lagt ut med jevne mellomrom.

• Publikasjoner

Her finner du liste over publikasjoner innen søvn.

• Spørreskjema

Her finner du aktuelle spørreskjema som brukes i utredning av søvnsykdommer.

• Bøker om søvn

Liste over bøker innen søvn og søvnrelaterte tema fra nordiske forfattere.

Faginformasjon

• Doktorgrader

Liste over avlagte doktorgrader innen søvnrelaterte tema i Norge.

• Kurs og kongresser

Her finner du en oversikt over nasjonale og internasjonale kurs og kongresser innen søvnrelaterte tema.

• Forskning

Aktuelle forskningsprosjekt innen søvn som SOVno er involvert i.

• Lenker

Her finner du en oversikt over nyttige adresser og internettsider.

Aktuelle saker

Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.