Døgnopphold for barn med psykiske utfordringer
Barneposten er en femdøgns sengepost for utredning og behandling av barn fra 0-13 år med psykiske utfordringer. Et tverrfaglig team veileder barn og foreldre til å mestre utfordringene. Det er de lokale barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikkene (BUP) som søker om innleggelse i samarbeid med foreldrene og barnet.
Det er 6 rom på Barneposten med plass til et barn og en omsorgsperson på hvert rom. Barna er på posten sammen med en av foreldrene sine i ukedagene, og reiser hjem i helger og ferier. Ved posten arbeider ulike yrkesgrupper som leger, psykologer, vernepleiere, sykepleiere, barnevernspedagoger og førskolelærere som samarbeider i tverrfaglige team.
Målet med oppholdet er å hjelpe barnet, foreldrene og BUP med å prøve å finne ut hva som er strevsomt, hvordan foreldrene best kan hjelpe barnet, og hva barnet trenger for å få det bedre. Utredning og behandling er naturlig innvevd i de daglige aktivitetene ved Barneposten. Teamet samarbeider også med skolen barnet vanligvis går på.Barnepostens tilbud omfatter forvern, utredning og/eller behandling.
Tilvising og vurdering
Det er de lokale barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikkene (BUP) som søker om innleggelse i samarbeid med foreldrene og barnet. Det er ingen bestemte diagnoser som er nødvendige for å få plass hos oss. Det skjer etter en samlet vurdering og ofte etter at flere andre tiltak er forsøkt uten tilfredsstillende effekt. Det å bli innlagt på sykehus er for de fleste barn og foreldre krevende og kan oppleves som en stor inngripen i hverdagen.
Det er viktig at barna får god informasjon om hva oppholdet på barneposten innebærer. Vi har laget en informasjonsfilm om posten som foreldre og behandler bør vise til barnet.Før
Forvern
- Forvernsmøte med foresatte og lokal poliklinikk. Vi gjennomgår henvisningen, dere forteller om barnet, og om hvilken hjelp dere ønsker.
- Vi avtaler hvordan vi skal samarbeide og innhente informasjon fra eventuelle andre hjelpeinstanser/skole.
- Barnet og foresatte besøker Barneposten og sykehusskolen.
Under
- Observasjon og kartlegging etter behov.
- Ukentlige individuelle samtaler med psykolog eller miljøterapeut.
- Samtaler om barnets utvikling, vansker, drøfting av observasjoner med foreldre.
- Veiledning til foreldre
- Eventuell utprøving og bruk av medisiner.
- Sykehusskolen har som oppgave å ivareta opplæringsretten til barnet i perioden det er innlagt på Barneposten.
- Klar struktur på dagene og aktivitetene. Dette gjør hverdagen forutsigbar og gir trygghet gjennom at det blir tydelig for barna hva som forventes av dem.
- Samtaler rundt mestring av egne følelser.
- Mestringsopplevelse gjennom tilpassede aktiviteter og positive opplevelser som kan gi økt selvfølelse og trygghet.
- Sosial trening gjennom strukturerte og frie aktiviteter sammen med andre barn og voksne.
- Trening i dagligdagse ferdigheter.
Dagsplan for barna
- Deltagelse i de daglige rutinene, og aktivitetene sammen med barnet.
- Individuell- eller familiesamtaler med behandler/miljøterapeut. Deltagelse på forverns møte, miniteam, innskrivningsmøte, og utskrivningsmøte.
Hvor går barnet på skole /barnehage under oppholdet?
Etter
Kontakt
Glasblokkene
Barnepost
Oppmøtestad
Barnepost held til i Glasblokkene, Blokk 4, 2. etasje i Haukelandsbakken 15.Glasblokkene
Haukelandsbakken 1
5021 Bergen