Gåver frå Trond Mohn

Trond Mohn og Bergens forskningsstiftelse har gjennom ei årrekke bidratt med store gåver som har gjort det mogeleg å investere i nybygg, ny teknologi og meir moderne pasientbehandling.

Resultata av gåvene er betre behandling både i Helse Bergen og internasjonalt.

Kva har gåvene bidratt til?

• Magnetisk hjarte

Det magnetiske navigasjonsutstyret gjer det mogeleg for legane å sitje på operatørrommet ved sida av laben og fjernstyre kateter i hjartet.

• Betra metoder for å avdekke bruk av rusmidlar

Ny teknologi representerer eit paradigmeskifte innan diagnostikk og forsking på rusmidler.

• Nytt barnesjukehus reddar liv på Zanzibar

I november 2016 åpna dørene på det nye barnesjukehuset på Zanzibar. Arbeidet for å betre behandlingstilbodet til born har fått eit svært løft med det nyopna bygget.

• Gavene som gjorde det mulig å se inn i hjernen

- For første gang ble det mulig for oss å ‘se inn i hjernen’ og følge med på hvordan den arbeider.

• På eigne bein

Nyutdanna kirurgar med kunnskap og moderne utstyr opererer pasientar med beinbrot. Midlar frå Trond Mohn har bidratt til at dei alle er rusta til å stå på eigne bein.

• Energisenteret

Energisenteret for barn og unge er ein integrert del av Barne- og ungdomssjukehuset. Dette er eit unikt pionerprosjekt både nasjonalt og internasjonalt. Energisenteret skal gi eit tilbod til barn og unge med fysiske og psykiske helseproblem.

• Supersyn

Haukeland er det andre sjukehuset i Noreg som har tatt i bruk Positron Emisjons Tomografi, den såkalla PET-teknologien.

• Operasjonsmikroskop for framtida

Samarbeidet med Black Lion Hospital i Etiopia om utdanning av etiopiske nevrokirurgar har pågått sidan 2006. Eit nytt operasjonsmikroskop sikrar drifta av den nevrokirurgiske operasjonsstova.

• Hender som aldri skjelv

da Vinci er namnet på ei fjernstyrt operasjonsrobot. Maskina gjer at fleire pasientar kan bli behandla raskare og meir effektivt.

• Ny CT-maskin på Hjarteavdelinga

Etter at den nye CT-maskina på Hjarteavdelinga kom på plass i 2011 har det blitt enklare og raskare å undersøke pasientar som kjem med akutte brystsmerter.

• Grenselaust samarbeid

Operasjonsutstyr. Sjukehusbygg. Tilgang til reint vann. Bidraga frå Trond Mohn har gjennom ei årrekke vore med å realisere hovudmålet i det internasjonale samarbeidet - å betre pasientbehandling gjennom auka kompetanse blant tilsette.

Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.