Illustrasjon i blåfarger - nervetråder

Norsk MS-Register og Biobank

Norsk Multippel Sklerose register og biobank skal benyttes til å kvalitetssikre helsetjenester som ytes til pasienter med multippel sklerose (MS). Hovedfokus er på diagnostikk og behandling. Hensikten er også å etablere data og biobank materiale til forskning for å bidra til å finne årsaksforhold til sykdommen og sykdomsmekanismer.

nyhet

• IllustrasjonKvalitetsforbedring

Ett av registerets viktige mål er å bidra til kvalitetsforbedring av heletjenestene for personer med MS.

• link til oversikt over behandlngsdata i registeretData i registeret

Her kan du se oversikt over pågående behandling på alle som er registrert i MS-registeret.

• Resultatportalen

Her kan du resultatene for 5 utvalgre kvalitetsindikatorer fra MS-registeret.

• link til årsrapportÅrsrapport

MS-registeret lager årlige rapporter som inneholder informasjon om aktivitet og sammenligner data fra ulike helseforetak i Norge.

• IllustrasjonSøke tilgang til data

For prosjekter med nødvendige godkjenning, vil vårt Fagråd vurdere søknader om utlevering av data og/eller biologisk materiale.

• IllustrasjonForskning og samarbeid

Forskning og samarbeid med andre fagmiljø med bakgrunn i data fra registeret og materiale fra biobanken  er viktig for å utnytte de mulighetene register og biobank gir.

• Link til kompetansetjenestenNasjonal kompetansetjeneste

Nasjonal kompetansetjeneste for MS sine oppgaver er formidling, forskning, fagutvikling og undervisning. MS-registeret og Kompetansetjenesten er samlokalisert og samarbeider tett.

• IllustrasjonOm Norsk MS-register og Biobank

Informasjon om registeret, de som jobber der og de som leverer data til registeret

• 23.03.2020
    Registrering under COVID-19 (Helsepersonell)

Registeret håper å få gode tall på endringer i MS-behandling på grunn av COVID-19. Denne perioden kan inneholde viktig informasjon som kan komme til nytte i videre behandling. Registreringen fortsetter som tidligere men siden det vil bli en...

• 02.03.2020
    Ny versjon av registreringsløsningen

Ny versjon av MS-registeret er satt i produksjon 25.februar 2020. Den viktigste endringen i denne versjonen et at den inkluderer muligheten for at pasientene kan se sine egne data via Helsenorge.no.

• 27.02.2020
    Nyhetsbrev nr 1 2020

Årets første ordinære nyhetsbrev ble utgitt i februar 2020. Stikkord: Pasientenes innsynsrett; Kvalitetsforbedringsprosjekt; Rituximab; RAM-MS; Solstrandmøtet 2020; Nasjonalt MS-sykepleiermøte 2020; Beslutningsforum.

• 21.02.2020
    Pasientrapporterte data - Livskvalitet

I november 2019 sendte Norsk MS-register og biobank forespørsel via www.helsenorge.no eller digipost til pasienter som har samtykket til å delta i MS-registeret. Pasientene ble bedt om å svare på to spørreskjema om egen opplevelse av livskvalitet.

Spørsmål og tilbakemeldinger / kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt ved spørsmål.

Vi vil gjerne ha tilbakemelding om bruken av registreringsløsningen for helsepersonell.

Send e-post til msdata@helse-bergen.no

Det er mulig å ringe oss på 55 97 51 23 /55 97 50 45, men vi er ikke tilgjengelig på telefon hele tiden. Har du MS og har medisinske spørsmål om din sykdom, eller dataene som er registrert i registeret så tas dette opp med din nevrolog/sykepleier.

Fagråd

Fagrådets viktigste oppgave er å sikre høy faglig kvalitet i registeret. Fagrådet er sammensatt av representanter fra alle de fire regionale helseforetak og har brukerrepresentant. Det er fagrådet som behandler søknader om tilgang til data og/eller biobankmateriale.

Fagrådet består av:

• Margitta Kampman, Helse Nord
  • Rune Midgard, Helse Midt-Norge
  • Nils Erik Gilhus, Helse Vest
  • Åse Mygland, Helse Sør-Øst
  • Frode Vartald, Helse Sør-Øst
  • Mona Enstad, MS-forbundet

Nyhetsbrev (Helsepersonell)

Nasjonal kompetansetjeneste for MS og Norsk MS-register og biobank sammarbeider tett om mange oppgaver. Vi sender også ut felles nyhetsbrev 4 ganger i året.

Nasjonal Kompetansetjeneste for Multippel Sklerose

MS forbundet

Nasjonalt servicemiljø for medisinske kvalitetsregistre

Registerets registreringssystem for helsepersonell (fungerer kun på helsenett)