Her finner du en brosjyre der mye innhold om lav FODMAP er samlet (29 sider). Brosjyren inneholder litt informasjon om irritabel tarm,
om FODMAP og tips til hvordan en lav FODMAP-diett kan gjennomføres og
settes sammen. Brosjyren har også matvareliste med lavt, middels og høyt FODMAP-innhold (oppdatert mars 2021).
Her finner du lister i tabellform som er basert på matvaretester gjennomført ved Monash University i Australia. Når nye matvarer analyseres legges de til i mobilappen «Monash University FODMAP Diet”. Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer basert på nye analyser som ikke er oppdatert i disse listene (oppdatert mars 2021).
Her finner du et lite utvalg lav FODMAP-oppskrifter; frokost- og middagsalternativer, bakst, mellommåltider, dessert og smoothie.
Her finner du eksempel på matvarer over 4 dager med oppskrifter.
Her finner du våre råd ved et vegetarisk kosthold, hvilke næringsstoffer det kan være lurt å være obs på og tips til veganske kilder til de ulike næringsstoffene.
Etter å ha har fulgt en lav FODMAP-diett i 2-6 uker, og du samtidig føler deg symptomfri eller symptomlindret, er det på tide å innføre mat du har unngått i restriksjonsperioden. Her finner du forslag til testmatvarer for ulike FODMAP-grupper, anbefalt testmengde og skjema for egen reintroduksjon.