Lege og pasient. Foto

Nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle mage-tarmsykdommer (NKFM)

​Nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle mage-tarmsykdommer (NKFM) er et landsdekkende tilbud for helsepersonell og andre med behov for informasjon om funksjonelle mage-tarmsykdommer. Vi er ikke en behandlingstjeneste, men formidler fagutvikling, forsking og undervisning.

• LavFODMAP - mat ved IBS

Her finner du mer informasjon av kosthold ved IBS utarbeidet av våre kliniske ernæringsfysiologer.

• Irritabel tarm syndrom (IBS)

Her finner du mer utfyllende informasjon om irritabel tarm.

• Funksjonell dyspepsi

Pasienter med funksjonell dyspepsi (FD) plages av tidlig metthet og/eller smerter i øvre del av magen. Det er en av de største sykdomsgruppene i kategorien "Funksjonelle mage-tarmsykdommer" sammen med Irritabel tarmsyndrom (IBS)

• Vi trenger frivillige til våre forskningsprosjekter

Forskere ved Nasjonal kompetansetjensete for funksjonelle mage-tarmsykdommer og Haukeland universitetssjukehus trenger frivillige personer til forskningsstudier. Vi trenger både syke og friske personer.

• Forskningsprosjekter

Kompetansetjenesten er knyttet til Gastroenheten ved Universitetet i Bergen. Vi driver hovedsakelig klinisk forskning med fokus på utvikling av nye metoder for bedre diagnostikk og behandling av pasienter med sykdommer i fordøyelsesorganer.

• Kurs og konferanser for helsepersonell

NKFM jobber aktivt med å spre kunnskap til helsepersonell og pasienter om funksjonelle mage-tarm lidelser.

• 13.11.2018
    Kan denne menyen endre livet ditt?

1 av 10 nordmenn har irritabel tarm. Ved å redusere eller kutte inntaket av enkelte karbohydrat kan du ta tilbake kontrollen over tarmen din.

• 07.11.2018
    Tok nettkurs, fekk nytt liv

Tenk om heile livet ditt blei styrt av kor ofte og kor akutt du må på do. 1 av 10 nordmenn har irritabel tarmsyndrom.