Nasjonal behandlingstjeneste for spesifikk bronkial provokasjon ved yrkesrelatert astma skal være et tilbud for pasienter med mistenkt allergisk yrkesrelatert astma. Dette er utredning for de pasientene der det er aller vanskeligst å stille diagnosen.

For de fleste pasienter med mistanke om yrkesastma, kan man finne en årsaksdiagnose ved en mye mindre krevende type diagnostikk – nemlig PEF-måling hjemme og på jobb sammen med konvensjonelle allergologiske metoder.

Symptomer på yrkesastma kan være tung pust, piping i brystet og at det renner fra nese og øyne. Mange kan også oppleve at symptomene kommer etter at de har vært på jobb, og det er også typisk at symptomene er bedre i friperioder.

Pasientene som blir henvist til oss, blir målt, testet og observert på mange måter gjennom den uken de er til utredning.

Klinisk spesialallergologi

Oppmøte
Konrad Birkhaugshus, 2 etg., ekspedisjonen.
Telefon 55 97 38 75