BUP Ytrebygda, Os og Samnanger

BUP Ytrebygda, Os og Samnanger er ein av sju allmennpoliklinikkar i Helse Bergen, og har opptaksområde Ytrebygda bydel, Os kommune og Samnanger kommune. BUP Ytrebygda og BUP Fana er samlokalisert og samarbeider om enkelte pasientgrupper og tilbod.

Les meir om BUP Ytrebygda, Os og Samnanger

BUP Ytrebygda, Os og Samnanger

Kva er ein BUP?

Ein BUP er ein poliklinikk, eller enklere sagt ein stad der barn, ungdom og foreldra deira får tilbod om hjelp med psykiske vanskar. På BUP vert ingen lagt inn. Pasientar kjem til samtalar til avtalt tid, og går heim igjen etter samtalen.

Tilvising

Alle tilvisingar til Klinikk psykisk helsevern for barn og unge går til nærmaste poliklinikk, med mindre det går fram av tilvisinga at pasient eller pårørande har nytta seg av rett til fritt sjukehusval.

Pasientar med rett til prioritert helsehjelp får brev om dette, med frist for oppstart. Alle tilvisingar skal vere behandla innan ti verkedagar.

BUP tilbyr evidensbasert behandling så langt det er mogleg. Dette betyr at behandlingsmetodane er basert på forsking.

Utgreiing

• Generell utgreiing
  • Spesialisert utgreiing (til dømes nevropsykologisk utgreiing)

Behandling

• Individuell behandling
  • Familiebehandling
  • Gruppebasert behandling
  • Medikamentell behandling

Konsultasjon og rettleiing

BUP er ei spesialisert helseteneste som kan gi råd (konsultasjon) og rettleiing til skuler, helsesøstrer, barnevernstenester, og barnehagar.

Oppmøtestad

BUP Ytrebygda, Os og Samnanger er samlokalisert med BUP Fana, Fusa og Austevoll i Østre Nesttunvei 20.

Sentralbord 55 97 80 00 | Forløpskoordinator 55 97 80 00
måndag - fredag 08.00-15.30
Helse Bergen HF
Haukeland universitetssjukehus