Undervisnings- og opplæringsfilmar om matallergi
Dei fire Regionale astma og allergisenter (RAAO) i Helse- Nord, Helse- Midt, Helse- Sør-Øst og Helse-Vest har saman laga 15 filmar som kan vera til hjelp i handtering av matallergi i skular og barnehagar. Filmane er mellom 2-5 minutt lange, og kan brukast fritt i undervisning, opplæring og informasjonsarbeid.

Undervisnings- og opplæringsfilmar om matallergi
- Riktige tiltak
Kva tiltak er naudsynt for å trygge barn, foreldre/føresette og ansatte når barnet har matallergi?
- Ulike oppfatningar
Korleis unngå konflikt ved tilrettelegging for barnet med matallergi?
- Overgang til skule
Frå tryggheit i barnehagen til mestring i skulekvardagen
- Ernæringsmessige konsekvensar
Kva skjer når viktige matvarer fjernes fra kosthaldet?
- Erstatningsprodukter melk
Næringsrikt og melkefritt
- Erstatningsprodukter kveite
Næringsrikt og kveite- og glutenfritt. Eit kveite- og glutenfritt kosthald kan vere utfordrande. Kva er viktig å tenke på ved valg av erstatningsprodukt?