Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Vi er ei regional avdeling som har ansvar for dei mest alvorlig sjuke med spiseforstyrringar i Helse Vest. Vi tilbyr behandling til pasientar som allerede har fått tilbod om behandling i primærhelsetjenesta og i distriktpsykiatriske senter (DPS) eller psykiatrisk klinikk for barn og unge (PBU). Det er eit krav at det skal sendast tilvisning fra DPS eller PBU for å bli vurdert for behandling på regionalt nivå. Vi har ikkje øyeblikkelig hjelp funksjon, kun planlagte innleggingar og ventetida vil variere over tid.

Treng du hjelp?

Her kan du lese meir om kven du kan ta kontakt med, kven vi er og korleis vi jobbar ved Seksjon for spiseforstyrringar.
Les meir om tilboda våre
Bilde av behandler og pasient.

Har du eit vanskeleg forhold til mat, kropp og vekt?

Dersom du har kome inn i ein sirkel der du tenker så mykje på mat, kropp eller vekt at det går ut over andre ting i livet ditt, kan det vere at du har eit spiseproblem. Her finn du informasjon om spiseforstyrringar, og om kva som skal til for å bli frisk.
Les meir om spiseforstyrringar og behandling
Foto: Pasient sitter i vinduskarmen

Er du bekymra for nokon?

Som nær familie eller venn til ein person med spiseproblem kan mange oppleve at dei er makteslause når det gjeld dei vala personen gjer, og det kan vere vanskeleg å forstå kva som skjer. Her finn du informasjon som kan vere til hjelp.
Gode råd til pårørande
Foto: Psykolog og pasient

Arrangement

  • Praktisk kurs i medisinske ferdigheter
    Har du medisinsk behandleransvar på skip eller fiskebåt? Har du opplevd usikkerhet omkring håndtering av medisinske situasjoner om bord? Dette kurset er for deg som ønsker oppfriskning av dine medisinske ferdigheter, slik at du stiller enda bedre forberedt.
    Praktisk kurs i medisinske ferdigheter
    14.
    januar
    2025
    2 dagar
  • Felleskonferansen 2025 - "Kjønnsvariasjoner- autisme, ADHD og Tourettes syndrom. Hva ser vi? Hva gjør vi?
    Konferansen handler om kjønnsvariasjon, kjønnsinkongruens og kjønnsidentitet med fokus på ADHD, autisme og Tourettes syndrom. Hva vet vi fra forskningen, og hvordan kan vi best møte, tilrettelegge og følge opp i klinikkene? Konferansen vil handle om både barn og voksne. Aktuelle tema: Hva vet vi fra ny forskning; norsk og internasjonal? Hva er god oppfølging i klinikkene? Vi får innlegg fra forskere på feltet, de Regionale sentrene for kjønnsinkongruens, Unge funksjonshemmede og ulike brukerstemmer
    Felleskonferansen 2025 - "Kjønnsvariasjoner- autisme, ADHD og Tourettes syndrom. Hva ser vi? Hva gjør vi?
    23.
    januar
    2025
  • TOR Workshop 2025: Stem Cell/Nanotechnology-Based Strategies in Dental Tissue Regeneration
    Welcome to a workshop on Stem Cell/Nanotechnology-Based Strategies in Dental Tissue Regeneration hosted by the Centre for Translational Oral Research (TOR), at the Institute for Clinical Dentistry (IKO).
    TOR Workshop 2025: Stem Cell/Nanotechnology-Based Strategies in Dental Tissue Regeneration
    30.
    januar
    2025
Maŋemus ođastuvvon 2023-12-20