Bli med inn

#blimedinn er fortellingar frå Haukeland. Vi vil invitere deg med inn og vise det som skjer på innsida av heile sjukehuset. Medarbeidarar, pasientar og pårørande fortel historier som vi håpar vil auka kunnskap, engasjere og overraske.

Velkommen inn!

Bli med inn i psykisk helsevern

• 5 myter om Sandviken

Kva er fakta  - og kva er faktisk feil - om det myteomspunne sjukehuset som ligg i Sandviken?

• Draumejobben

– Eg er eit levande bevis på at det går an å vere alvorleg psykisk sjuk og bli frisk, seier Andrea Holst. Fire år etter at ho sjølv var pasient på Sandviken, er ho no tilbake som tilsett.

• Veien opp igjen

- Klatringen er som behandlingen jeg har fått på DPS’en. Det er bare jeg som kan jobbe meg oppover, men jeg er avhengig av at noen står bak meg og sikrer.

Bli med inn i tarmen

• Tok nettkurs, fekk nytt liv

Tenk om heile livet ditt blei styrt av kor ofte og kor akutt du måtte på do?

• Kan denne menyen endre livet ditt?

1 av 10 nordmenn har irritabel tarm. Ved å redusere eller kutte inntaket av enkelte karbohydrat kan du ta tilbake kontrollen over tarmen din.

• Då Aud fekk ein ny sjanse

Aud var dødssjuk, og legane stod utan reelle behandlingsalternativ. Då fekk ho ei ny sjanse. Sjå filmen om korleis modig innovasjon innan intervensjonell endoskopi redda Aud - og samstundes la grunnlaget for nye behandlingsmetodar.

Akutt sjuk

• Døden på akutten

- Ein skulle jo ønske at det ikkje skjedde. Men døden er ein del av jobben vår. Då er det meiningsfullt å kunne få bidra ved starten av ein sorgprosess.

• Dei som tek i mot deg

Når du kjem akutt til sjukehuset er dei ei rekke menneske fra ulike yrkesgrupper som står klare for å ta i mot deg. Møt 12 av dei som gjer alt klart for deg på Mottaksklinikken.

• Hjartesmerte: Kva skjer på akutten?

Kvar dag kjem omlag 20 pasientar til Akuttmottak med smerter i brystet. Det er ikkje alt som er alvorleg hjartesjukdom. Rask utgreiing er alltid avgjerande. Sjå filmen her.

• Akutt til sykehuset: Hvorfor må jeg vente?

Når er du en grønn, gul, oransje, rød eller blå pasient? Få svarene fra overlege Marianne Reimers ved Mottaksklinikken.