1. Etter gjennomgang av kostregistrering har du funnet ut at du ofte spiser disse høy FODMAP-matvarene til følgende måltider:
Frokost: 1 glass lettmelk eller juice
Lunsj: 1 eple
Middag: Løk/hvitløk
2. Du bestemmer deg for å bytte til:
Frokost: 1 glass laktosefri lettmelk
Lunsj: 1 kiwi
Middag: Grønn del av vårløk/purre eller hvitløksolje
3. Du opplever mindre symptomer og starter med reintroduksjon etter 2-6 uker. Her velger du deg en matvare å starte med i en liten mengde og øker gradvis.
Du velger å starte med melk:
Dag 1: 1/3 glass (ca. 0,5 dl)
Dag 2: 1/2 glass (ca. 1 dl)
Dag 3: 1 glass (ca. 2 dl)
Noter mengden du tålte og fortsett til neste matvare, for eksempel eple.
4. Introduser de matvarene du tålte og vær forsiktig/unngå de matvarene du har reagert på.