Studien har som siktemål å bedre behandlingen for barn og ungdom under 18 år med modent B- celle lymfom/leukemi.
Behandlingen deles inn i risikogrupper 1,2,3 og 4. R3 og R4 vil si en tøffere og litt lengre behandling enn R1 og R2. I R1 og R2 vil en erstatte en cellegift som kan skade hjertet (Doxorubicin) med Rituximab. I R3 og R4 vil en bli randomiseres mellom å behandles med en dose Rituximab eller totalt 7 doser (i tillegg til standard cellegift).
Rituximab er et såkalt monoklonalt antistoff (anti-cd20), som er en medisin som hjelper kroppen å bekjempe lymfomcellene ved å binde seg spesifikt til B- cellene og hjelpe kroppen med å drepe lymfomcellene.
I behandling av en lymfomdiagnose vil det alltid tas prøver av selve lymfomet, billedundersøkelser (ultralyd, røntgen evt. MR/CT), blodprøver, beinmarg og fra spinalvæsken.
Hos barn/ ungdommer som blir med i studien vil det tas en del ekstra prøver (av lymfomet, beinmargen, spinalvæsken og blodprøver). Prøvene tas på samme tidspunkt som en ellers ville ha tatt prøver dersom en ikke var med i studien.
Fordeler med å være med i studien er at ditt barn knyttes opp til ett internasjonalt nettverk av erfarne kliniske forskere på lymfom.
I R 1 og R2 forventer vi ingen ulemper ved å være med i studien. Fordi som er i R3 og R4 og som blir randomisert til 7 doser med Rituximab, vil dette kunne påvirke immunforsvaret og mer enn om han/hun skulle bare fått 1 dose. Det vil kunne ta lengre tid etter behandlingen er ferdig før immunforsvaret henter seg inn igjen. 7 doser med Rituximab kan føre til flere infeksjoner under og etter behandlingsperioden, men dette vet vi ikke sikkert.