Systemet skal kunne benyttes både til å hente inn søknader fra behandlende lege, forankre søknader, vurdere søknader både internt i et helseforetak og på tvers av helseforetak, samt dokumentere beslutninger som tas.
Systemet skal også bidra til oversikt over beslutninger om helseforetaksfinansiert utprøvende legemiddelbehandling, hvor informasjonen skal være tilgjengelig for interessenter og beslutningstakere på tvers i spesialisthelsetjenesten.
Høy grad av transparens og samhandling mellom helseforetak vil bidra til å redusere uønsket variasjon i beslutningsprosesser på tvers av helseforetakene.
Utfyllende informasjon om bakgrunn og planer finnes i Prosjektbeskrivelsen (pdf).
Prosjektet utgår fra legemiddelfagmiljøet i Helse Bergen, og løsningen utvikles av
Helse Vest IKT. Ca 20 fagpersoner med kompetanse innen farmasi, medisin, økonomi, metodevurderinger og ledelse inngår i prosjektets referansegruppe. De fleste er ansatt ved et av helseforetakene i Helse Vest. Alle fire regionale helseforetak er representert med minst en deltaker.
Oversikt over deltakerne i prosjekt- og referansegruppene.
Juni 2025: Estimert utrulling til sykehus i øvrige helseregioner
Mai 2025: Estimert oppstart ved sykehusene i Helse Vest
April/Mai 2025: Oppnevning av kontaktpersoner/systemansvarlige fra HF-ene og de regionale IKT-selskapene.
Mars/April 2025: Utvidet brukertest. Ferdig utvikling fase 1. Ekstern inntrengingstest. Utvikling fase 2 (Tilgangsordningen)
Mars 2025: Godkjenning av DPIA og ROS i Helse Vest. Forankring av interregional drifts- og forvaltningsmodell i interregionalt fagdirektørmøte
Januar/Februar 2025: ROS-analyse, pilottesting i Helse Vest. Utredning av interregional drifts- og forvaltningsmodell i dialog med IRAU og RHF-IKT-direktørmøte
Desember 2024: DPIA fremlagt i regionalt personvernutvalg i Helse Vest.
November 2024: Løsningen forankret i RHF-IKT-direktørmøte
September 2024: Løsningen forankret i nasjonalt AD-møte, med vedtak om finansiering og intensjon om nasjonal utrulling i 2025
August 2024: Statusoppdatering i interregionalt fagdirektørmøte, samarbeids-/orienteringsmøter med prosjektene "Verktøystøtte for Nye Metoder" (Nasjonalt prosjekt) og "Rekvirering av høykostlegemidler" (Helse Sør-Øst).
Juni 2024: Møte med Oslo universitetssykehus for drøfting av deltakelse i testfase før nasjonal utrulling (2025)
Mai-Juni 2024: Intern testfase og feilretting i søknadsskjema og forankringsmodul. Oppstart utvikling av vurderings-/vedtaksmodul.
Mars 2024 -> Erfaringsutveksling med Helsedirektoratet (blåresept/individuell refusjon)
Februar 2024 -> Søknadsskjema gjøres klar til pilottesting. Integrasjoner mot FEST, finnkode.no, Felleskatalogen.
Februar 2024-> Erfaringsutveksling med Helsedirektoratet (blåresept/individuell refusjon)
November 2023 - Januar 2024: IKT-utviklingspause pga kapasitetsbegrensinger. Videre arbeid med personverndokumentasjon
Oktober 2023: Informasjons- og innspillsrunde i regional og nasjonal referansegruppe. Møte med representanter for H-reseptprosjektet (Helse Midt-Norge).
August 2023: Personvernkonsekvensutredning (DPIA), juridiske avklaringer omkring hjemlsgrunnlag for behandling av person- og helseopplysninger i ulike deler av løsningen.
Juni 2023: ROS-analyse påbegynt
Mai 2023: Samarbeids-/orienteringsmøte med sekretariatet for Nye Metoder og prosjektledere i "Verktøystøtte Nye Metoder"
April 2023: Planlegging av ROS-analyse ved prosjektgruppen, HVIKT og personvernombud i Helse Bergen. Løsningen presenteres i interregionalt fagdirektørmøte.
Mars 2023: Informasjons- og innspillsrunde i regional og nasjonal referansegruppe, samt fagdirektør i Helse Vest
Februar 2023: Brukertester blant leger, ledere og fagdirektør i Helse Bergen
Januar 2023: Oppstart av utvikling. Helse Vest IKT (HVIKT) ansvarlig for utvikling.