Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.

Ekspertpanelets råd gir Ståle flere år

Ståle Myklebust (74) takker Ekspertpanelets leder Halfdan Sørbye for at han lever.

Ståle Myklebust og Halfdan Sørbye som smiler og snakker på et treterrasse utenfor et hus, med grønne åser og overskyet himmel i bakgrunnen.

Foto: Paul S. Amundsen

God stemning på Ståle Myklebustss terrasse mens han forteller Halfdan Sørbye (t.h.) hvor viktig Ekspertpanelet har vært. Foto: Paul S. Amundsen. 

– Langt flere pasienter bør søke hjelp hos dere når kreftlegenes verktøykasse er tom, sier Myklebust den hustrige høstdagen han og kona, Kari Øvreeide, får besøk av Sørbye hjemme i Laksevåg.

Over kaffe og wienerbrød i stuen forteller ekteparet om hvordan de reagerte i 2022 da kreftlegene på Haukeland universitetssjukehus slo fast at Myklebusts uhelbredelige nyrekreft ikke lenger responderte på behandlingen.

– De sa at de dessverre ikke hadde mer å tilby, sier Myklebust.

– Men det gikk vi bare ikke med på, supplerer Øvreeide.

– Nei, jeg har alltid tenkt at forskningen bare ligger et lite skritt foran meg. Når en behandling ikke lenger virker, fins det alltid noe nytt å prøve, konkluderer Myklebust.

Derfor begynte de å søke febrilsk etter uprøvde muligheter. Seks år, to operasjoner og fem forskjellige tøffe behandlingsrunder etter at den pensjonerte tannlegen fikk kreftdiagnosen.

– Vi leste om protonbehandling, gentesting, celleterapi, presisjonsmedisin, immunterapi, kliniske studier i Norge og utenlands. Alt diskuterte vi med kreftlegen, som alltid kunne gi oss kloke svar, forteller de.

En dag kom de over en notis i avisen om Ekspertpanelet. Hos dem kan pasienter med alvorlig, livsforkortende sykdom få en ny vurdering, sto det.

Det måtte da være noe for dem? 

Sist oppdatert 29.10.2024