Rehabilitering - Lette traumatiske hodeskader
Poliklinisk oppfølging etter lett traumatisk hodeskade omfatter utredning hos lege, og tverrfaglig utredning og oppfølging ved behov.
Utgreiing
Vi tek imot tilvisingar frå andre sjukehusavdelingar, fastlegar, legar og andre med tilvisingsrett til spesialisthelsetenesta som kiropraktorar og manuellterapeutar. Alle pasientar får først ein time hjå spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering som tek stilling til om det er nødvendig med vidare tverrfagleg utgreiing eller andre fagpersonar dersom det er hensiktsmessig. Vidare utgreiing og tverrfagleg oppfølging skjer etter behov hjå ergoterapeut, fysioterapeut, nevropsykolog, sjukepleiar, sosionom eller andre faggrupper der det er nødvendig.
Behandling
De aller fleste lette hodeskader behandles uten operasjon og prognosen er god. Behandlingen retter seg inn mot bedring av funksjon og aktivitetsnivå.
Rehabiliteringstilbudet blir individuelt tilpasset av det tverrfaglige rehabiliteringsteamet. Noen får også tilbud om gruppebasert behandling med undervisning, trygging og utveksling av erfaringer.
Vedvarende symptomer etter lett traumatisk hjerneskade kan også være en stor emosjonell og praktisk utfordring for pårørende. Derfor er også pårørende velkomne til å delta under deler av konsultasjonen.
Oppfølging
Gode råd for akutt behandling og tilbake til skole eller arbeid etter akutt hodeskade.
Hør podkast på NRK: Hjernerystelser er farligere enn du tror
Kontakt
Nordåsgrenda 4
Fysikalsk medisin og rehabilitering - poliklinikk
Oppmøtestad
Nordåsgrenda 4, Inngang CNordåsgrenda 4
Nordåsgrenda 4, 5235 Rådal