Kurs og undervisning

Vi tilbyr jevnlig kurs i maritim medisin og dykkemedisin for sjømannsleger, dykkeleger og petroleumsleger. Senteret driver studentundervisning for medisiner- og sykepleiestudenter.

​Norsk Senter for maritim medisin og dykkemedisin tilbyr grunnkurs og repetisjonskurs i maritim medisin og dykkemedisin. Grunnkursene er nødvendige for å bli sertifisert som sjømannslege, dykkelege eller petroleumslege. Repetisjonskursene er nødvendige for å opprettholde sertifiseringen.

Senteret driver regelmessig studentundervisning for medisiner- og sykepleiestudenter ved Universitetet i Bergen og Høgskolen på Vestlandet.

Senteret gjennomfører andre kurs og konferanser etter behov. Vi har gitt kurs i telemedisin og gjennomført konferanser både for norske og utenlandske sjømannsleger som er sertifisert av Sjøfartsdirektoratet.

English webpages

Arrangementer

 •    
  Repetisjonskurs for sjømannsleger

  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som Sjømannslege kreves det at sjømannslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.

 •    
  Grunnkurs for sjømannsleger

  Dette kurset er utviklet i samsvar med kompetansekravene for norsk godkjente sjømannsleger i samsvar med standardene satt av Sjøfartsdirektoratet.

 •    
  Resertifisering av petroleumsleger

  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som petroleumslege kreves det at petroleumslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.

 •    
  Grunnkurs for petroleumsleger

  Kurset er søkt godkjent av Helsedirektoratet og gir nødvendig kompetanse til å søke godkjenning som petroleumslege.

 •    
  Grunnkurs i Maritim medisin

  Grunnleggjande kurs for dei som vil bli sjømannslegar, og for andre som ynskjer ei grunnleggjande innføring i maritim medisin. Kurset gir også godkjenning som petroleumslege.

 •    
  Repetisjonskurs for dykkerleger

  Kurset er laget for godkjente dykkeleger. For å opprettholde godkjenning som dykkerlege (som gis av Fylkesmannen i Rogaland, Helse og sosialavdelinga) så må du gjennomgå oppdateringskurs hvert 3. år.

Fann du det du leita etter?