Pasientene henvises fra Habiliteringstjenestene i Bergen, Fonna eller Førde direkte eller via Ganglaboratoriet
Henvisningen bør inneholde:
- diagnose og funksjonsnivå
- bakgrunn for henvisningen
- målsetning for tiltak
Det er fint at lokale fagpersoner, som ergo- eller fysioterapeut, er informert om timen pasienten skal på. Lokale fagpersoner er velkomne til å delta på konsultasjonen, men barnet/ungdommen og foresatte avgjør om de ønsker dette og må selv invitere vedkommende med. Lokale fagpersoner kan også ta kontakt med Habiliteringstjenesten for barn og ungdom (HABU) i forkant av konsultasjonen.
Dersom barnet/ungdommen bruker ortopediske hjelpemidler, må disse medbringes til konsultasjonen. Ta gjerne med shorts.
På Nevroortopedisk poliklinikk møter barnet / ungdommen mange fagpersoner samtidig, alt etter hvilken problemstilling som skal vurderes. Det er ofte ortoped, barnenevrolog, fysioterapeut og ortopediingeniør tilstede, og noen ganger ergoterapeut. De vurderer hvordan barnet / ungdommen beveger seg, og undersøker muskler og ledd på benk. Det kan være lurt å ha med en shorts til undersøkelsen.
Etter undersøkelsen vil fagpersonene oppsummere sammen med pasient og foresatte, og avklare videre oppfølging. Dette kan være endring av ortopediske hjelpemidler, kirurgisk inngrep, medikamentell behandling, trening eller avtale om ny kontroll uten nye tiltak.
I etterkant av timen, vil du få en innkalling til neste avtale, på bakgrunn av det man ble enige om underveis. Fagpersoner du møtte på sykehuset tar etter avtale kontakt med lokale fagpersoner for å informere om videre tiltak.