MS-MRS. Ny elektronisk registrering av MS pasienter

Innmelding av MS pasienter til registeret skjer elektronisk over internett. Alle som jobber ved nevrologiske sykehusavdelinger og praksiser som er tilknyttet helsenett vil ha mulighet til å bruke dette nye systemet som vi har kalt MS-MRS.

​​​​​​​​​​For å komme inn på systemet starter man på nettstedet «mrs.nhn.no». Klikk på lenken eller skriv dette inn i nettleseren. Er din PC tilknyttet helsenett kommer du til registerportalen som kan ta deg videre til MS registeret. Det må det søkes om tilgang. Hvordan dette gjøres og bruken av systemet er beskrevet i brukerveiledningene på denne siden.

Det er utarbeidet nytt samtykke og informasjonsskriv. Disse finner du i menyen på denne siden. Som tidligere er det slik at pasienten skal få lese informasjonen/forespørselen fra registeret før samtykke signeres. MEN det er nå mulig å begynne registrering av data før samtykke foreligger. Da blir dataene liggende i en lokal kopi og er ikke en del av Norsk MS register.

Systemet inneholder alle pasienter som er meldt inn på papirskjema. Data fra de blå registreringsskjemaene er lagt inn i systemet men dessverre mangler vi enda data fra de gule oppfølgingsskjemaene.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål. Vi vil også gjerne ha tilbakemelding om bruken av systemet. Bruk epost msdata@helse-bergen.no

Brukerveiledninger