Den årlige kardiologiske sykepleiekongressen 2019

Tradisjonen tro deltok PROCARD Forskningsgruppe på den nasjonale kardiologiske sykepleiekongressen 24.-26. april i Sandefjord. Antall deltakere var ca 240. Hjerteavdelingen stilte med et stort deltakerantall fra både Hjertekirurgisk avdeling, Hjerte medisinsk avdeling og Hjerteintervensjonssenteret.

Foto fra innlegg fra sykepleierkongressen

PROCARD Forskningsgruppe bidrog sterkt inn i det faglige programmet med tre abstraktforedrag og tre postere. I tillegg var flere av gruppens medlemmer representert som møteledere på ulike sesjoner.

Abstraktforedrag:

• Trond Pettersen presenterte: «Challenges adhering to a medication regimen following first-time percutaneous coronary intervention: A patient perspective».
  • Sønneva Bergtun presenterte: «Erfaringer opptil 6 måneder etter ablasjon av atrieflimmer: eit holistisk pasientperspektiv».
  • Irene Instenes presenterte: «In the heat of the moment…» Heathcare professionals and relatives reactions to octogenarian patients with delirium after aortic valve therapy: A qualitative contene analysis study».

Posterpresentasjoner:

• Lene Markhus presenterte: «All I want for Christmas is love”- a qualitative study in female heart failure patients».
  • Nina Fålun presenterte: «Patients’ reflections on prehospital symptom recognition and timely treatment in myocardial infarction».
  • Irene Instenes presenterte: «Every fourth patient 65+ suffers from delirium during hospital admission – a call for a validated screening program”.

Tildelte priser:

• Trond Pettersen fikk pris for beste abstraktforelesning.
  • Irene Instenes fikk pris for beste posterpresentasjon.
  • Rønnaug Dahlviken fikk pris for beste artikkel i Hjerteposten i 2018.

Tildelte mastergradsstipend:

• Janne Nilsen