Korleis komme seg til sjukehuset

Det er fleire offentlege transportalternativ for å komme seg til Haukeland universitetssjukehus. Her finn du ei kort oversikt.

Buss

Fleire rutebussar går forbi sjukehuset. I tillegg finst direkte arbeidsruter mellom bydelane og sjukehuset.

På nettsidene til Skyss.no finn du reiseplanleggar, kart og bussruter med oversikt over stoppestader og tider.

Tide og Nettbuss har ekspressbuss på fleire langdistanseruter til Bergen sentrum.

Skyss.no Tide.no Nettbuss.no

Bybanen

Nærmaste stoppestad til Haukeland er Kronstad bybanestopp. Det tar om lag ti minutt å gå frå stoppen til sjukehuset.

Rutetabellar finn du på Skyss.no

Fly

Bergen Lufthavn, Flesland, ligg i underkant av to mil frå Haukeland. 

Sjå Bergen lufthavn på kartet

Flybuss

Det går flybuss frå Bergen Lufthavn Flesland til Haukeland Hotel / Pasienthotellet fem over kvar heile time frå kl. 09.05 og til kl. 15.05 alle kvardagar.

Rutetider på nettsidene til flybussen

Du nyttar vanleg flybuss frå Flesland til Bystasjonen. På Bystasjonen byttar du over til ein minibuss godt merka med flybuss-logo. Denne bussen køyrer deg til Haukeland hotell. 

Frå Haukeland hotell/Pasienthotellet går det minibuss fem over kvar heile time frå kl. 09.05 og til kl. 15.05 for å ta med reisande som skal til flyplassen. Bussen køyrer til Bystasjonen, der er det overgang til den ordinære flybussen. Turen frå Haukeland til Flesland tar totalt 45 minutt.

Siste avgang frå Haukeland hotell er klokka 15.05. 

Klokka 9.50 og klokka 13.50 startar flybussen ved drosjehaldeplassen i Sentralblokka. Bussen står då ei kort stund på dei reserverte plassane til helsebussane (rett ved drosjehaldeplassen i Sentralblokka) for av- og påstiging før han køyrer vidare til Haukeland hotell for avgang fem over. 

Flybussen har både barnesete, rullestolplass og heis. Om du treng ekstra hjelp til å bytte frå minibussen til flybussen, får du det av sjåføren. 

Taxi 

I Sentralblokka finn du ein taxihaldeplass der det som regel står ledige bilar. Ved behov er våre tilsette i resepsjonen tilgjengelege 24 timar i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Bergen taxi Christiania Taxi Norgestaxi Taxi 1

​Tog

Jernbanestasjonen i Bergen sentrum heiter "Bergen stasjon" er nærmaste togstasjon til Haukeland. Det er omtrent 2,5 km mellom stasjonen og sjukehuset, og det går fleire bussar til og frå sjukehuset på denne strekninga. 

Sjå Bergen stasjon på kartet

Venteareal

Om du må vente på transport på sjukehuset, har vi eit eige venteareal for pasientar og pårørande i nærleiken av resepsjonen i Sentralblokka.

 
 

Pasientreiser er reiser til og frå offentleg godkjent behandling.

Avdeling for pasientreiser
Fann du det du leita etter?