For ansatte i Helse Bergen/Helse Vest

Korona: Digitale opplæringsressurser for ansatte

Helse Bergen tilbyr en rekke kurs for medarbeidere i forbindelse med covid 19-pandemien. Det er utarbeidet sentrale kompetanseplaner tilpasset ulike yrkesgrupper og som tildeles av nærmeste leder. Under finner du oversikt over sykehusets overordnede tilbud om opplæring. Alle avdelinger skal i tillegg til overordnet opplæring, gjennomføre tilpasset pandemiopplæring ut fra avdelingens behov. Dette må planlegges inn i avdelingens internundervisningsprogram.

Her er en oversikt over digtale kurs/forelesninger du som ansatt kan gjennomføre hjemmefra, uavhengig av om du har jobb-pc eller ikke. Vi gir deg også her en

Alle ansatte i Helse Bergen og Helse Vest må være pålogget i Læringsportalen når de tar digitale kurs. Dette for å få dokumentert at de har tatt kurset.

Opprett passord i Læringsportalen

Hvis du ønsker å logge deg på fra privat pc, må du logge deg på med brukernavn og passord for å få kursene registrert på deg. Det er da viktig at du kjenner til ditt passord. Du må derfor lage deg et passord i Læringsportalen når du er på jobb/er pålogget slik at du kan gjennomføre kursene hjemmefra etterpå.

Hvordan lage passord og registrere privat epostadresser i Læringsportalen.

Allerede i karantene og ikke tilgang til jobb-pc?

Hvis du ikke kjenner ditt passord i Læringsportalen og ikke har tilgang til jobb-pc slik at du får dette ordnet, må du ta kontakt med Helse Vest IKT for å få passord tilsendt på sms.

Jobbe i Kompetanseportalen hjemmefra

Jobber du hjemmefra og har Helse Bergen nett/pc

Da logger du på Kompetanseportalen via innsiden på vanlig måte.

Jobber du hjemmefra uten Helse Bergen nett på privat PC

Følg denne linken https://hv.dossier.no/profile  og logg på med elektronisk ID. Du kommer rett inn i din Helse Vest profil i Kompetanseportalen. Ved spørsmål kontakt Helse Vest IKT på: 55 97 65 40 .

Logger du på Kompetanseportalen fra din mobil

Last ned appen Dossier helse

Velg Helse Vest og logg på med elektronisk ID. Du kommer rett inn i din Helse Vest profil i Kompetanseportalen. Ved spørsmål kontakt Helse Vest IKT på: 55 97 65 40 .

Opplæringsressurser i Læringsportalen

Vi har føreløpig følgende COVID-19 relaterte opplæringsressurser i Læringsportalen:

Pandemiopplæring: Smittevernforelesning
v/Jorunn Kleiva, Spesialsykepleier, Seksjon for pasienttryggleik, HUS

Pandemiopplæring: ABCDE-forelesning
v/Marthe Alsaker Fjeldstad, Anestesisykepleier, Ferdighetssenteret, HUS

Pandemiopplæring: Respirasjonsforelesning
v/Anette Storesund, Intensivspl, PhD, Rådgiver, Seksjon for helsetjenesteutvikling, HUS

Pandemiopplæring: Forelesning behandlingsprinsipp COVID-19
v/Knut Anders Mosevoll, Overlege Infeksjonsmedisinsk seksjon, HUS

Isolering - beskyttelsesutstyr ved COVID-19
v/Jorunn Kleiva, Spesialsykepleier, Seksjon for pasienttryggleik, HUS

Noninvasiv ventilasjon ved COVID-19 (V60)
v/Ove Arne Fondenæs, Overlege Lungeavdelingen, HUS

Pandemiopplæring: Forelesning respirasjonssvikt og oksygenbehandling
v/Solfrid Indrekvam, Overlege Lungeavdelingen, HUS

CPAP behandling med Flowsafe 2
v/Ove Arne Fondenæs, Overlege Lungeavdelingen, HUS

LTMV utstyr i sykehus under Covid-19
Kurset omhandler bruk av utstyr for langtidsmekanisk ventilasjon (hjemme-BiPAP og hjemmerespirator) i sykehus ved mistanke om, eller bekreftet Covid-19.
v/Ove Fondenæs, Overlege, Lungeavdelingen, HUS