Klinikk for 4-dagers behandling (B4DT)

"Bli kvitt angsten på fire dager"

På denne siden finner du oppdatert informasjon om The Bergen 4-day treatment. B4DT er en behandlingsform for alvorlige angstlidelser utviklet av Gerd Kvale og Bjarne Hansen i Helse Bergen, som har vist svært gode resultater. Det er også utviklet 4-dagers behandling for panikklidelse og sosial angstlidelse, og det pågår en nasjonal storsatsing på behandlingsformatet . Det er stor etterspørsel etter behandlingen både nasjonalt og internasjonalt, og vi holder for øyeblikket på med opplæring av en rekke team i Norge og i utlandet.

For en kort beskrivelse av 4-dagers behandlingen, se denne filmenGenerelle henvisningsrutiner B4DT

Klinikker som ønsker å få opplæring i 4-dagers behandlingen «Bergen 4-day Treatment» B4DT

Bergens forskningsstiftelse, Kavlifondet, Haukeland Universitetssjukehus og Universitetet i Bergen går sammen om å etablere Bergen Center for Brain Plasticity. Formell oppstart er 1. juni 2019.

Det er svært stor pågang fra klinikker som ønsker opplæring i B4DT, både nasjonalt og internasjonalt, og for å sikre god og planmessig spredning innføres det nå en ordning der klinikker som ønsker opplæring, søker om dette. Det vil være styret i BCBP som behandler plan for spredning. Planen er å starte med nye klinikker to ganger i året, og første nye omgang blir på høsten 2019.

Dersom din klinikk ønsker å komme i betraktning, kan du lese her om rammer for opplæring, bruk etc. og sende oss en mail.
Det understrekes at vi kun inngår samarbeidsavtaler med klinikker og ikke enkeltpersoner.

OCD-teamet i Bergen

For English - Please go to the bottom of the page.

The Bergen 4-day Treatment

• 4-dagers formatet, B4DT

Gerd Kvale og Bjarne Hansen har innen rammene av OCD-teamet i Helse Bergen utviklet en konsentrert eksponeringsbehandling som i løpet av 4 dager hjelper mer enn 90% av pasientene med alvorlig angstlidelser og tvangslidelse (OCD).

• 4-dagers klinikker

Det er kun klinikker som har fått opplæring og er godkjent av Klinikk for 4-dagers behandling i Helse Bergen som kan tilby behandling i 4-dagers formatet.

• Kvalitetssikring

Vi i Klinikk for 4-dagers behandling er opptatt av at pasientene skal få best mulig helsehjelp, og alle 4-dagers team har et tett samarbeid med Klinikk for 4-dagers behandling i Helse Bergen.

• Opplæring og godkjenning

For å tilby 4-dagersformatet kreves det en formell avtale på ledelse / klinikknivå, opplæring av behandlere og godkjenning av teamet.

Forskning og formidling

• Klinikk for 4-dagers behandling i media

Her finner du en oversikt over nyhetsartikler som omhandler Klinikk for 4-dagers behandling og 4-dagers formatet.

• Publikasjoner

Vi ønsker å legge til rette for at klinikkens forskning kan bidra til at enda flere får hjelp. På denne siden finner du en oversikt over publikasjoner knyttet til 4-dagers klinikken. Listen oppdateres jevnlig.

• Våre forskingsprosjekt

Her finner du en oversikt over forskingsprosjekt knyttet til Klinikk for 4-dagers behandling i Helse Bergen.

Aktuelle saker