HELSENORGE

Ungdomsrommet gler dei unge

Avslapningsrommet er velsigna med utallige flotte evalueringar, desse beskriv tilbodet.

På Ungdomsrommet er ein ungdom lenge!


Namnet er nemleg litt misvisande, for det er så at fritidsrommet er for kreftpasientar og pårørande heilt opp til omtrent 35 år. «Fritid» er kanskje eit rart ord også, men tanken bak er at hit kan dei komma og føla at dei ikkje lenger er på sjukehuset.


Tilbakemeldingar


1.12.10. Har vært her i dag og laget en julekule sammen med Lilly og mamma, som nå henger så fint på juletreet.

8.3.11. Eg pleier å gå innom på besøk på rommet når eg er oppe på Haukeland for dagsbehandlingar og så vidare. Sist gong møtte eg andre som var i samme situasjon som meg, og det var kjekt å sitja der og preika litt før ein måtte gå vidare til behandlinga. Det er også mykje kjekkare å vera der enn på eit venterom.

16.8.11. Lange, harde, kurer på et kjipt sjukehusrom er verken motiverende eller moro. Så det å kunne gå til et fritt sted hvor jeg kunne ha det gøy og faktisk kose meg, var noe som gjorde behandlingen min mye bedre. Så tusen millioner takk for Ungdomsrommet!

31.10.12. Fint pynta til Halloween.

2.1.13. Vår første kveld her, og bestemt ikke vår siste. Veldig fint å få lov å komme hit! I dag laget vi pasta bolognese og såg film på tv.

23.7.13. Tok med oss pappa og lillebror til ungdomsrommet. Her har vi kost oss med litt snack, spilt kort og sett på tv. Her har vi virkelig slappet av og ikkje tenkt på sykdom.

30.1.14. Så koselig rom med kaffe og kjeks for en mor i fra Molde som er på besøk hos min kreftsyke datter. Så kjekt å se hva sykehuset har ordnet for de unge. Tusen takk fra en takknemlig mor.

29.7.14. Vi har feiret 17 års dag, og fyllte rommet med 37 personer. Vi hadde en helt fantastisk feiring og bursdagsgutten har storkost seg!

Så til deg som kan vera aktuell – berre bruk det, det er ditt rom. Me kan og betala for aktivitetar eller liknande utomhus, for eksempel var eg, drifts- og fritidsleiar for rommet, igår 15.12.16. på julebord med ein pasient og faren hans på hotel. Det likte dei godt!

Lilly Vinje, red.

(Fyrst publisert i 2015)


www.helse-bergen.no/Ungdomsrommet