Terapi på nett blei redninga

Psykologispesialist og prosjektleiar ved eMeistring, Tine Nordgreen, og pasient Inger Johanne Rygg gjesta God morgen Norge på TV 2 for å snakke om panikkliding og veileda internettbehandling.

TV2. Foto.

​I programmet snakkar dei om korleis behandling via internett fungerer.

Behandling på nett

– Veileda internettbehandling innheld det same som du ville fått dersom du gjekk til vanleg behandling, ansikt til ansikt, men at det blir gjort tilgjengeleg via internett, fortel psykologspesialist Tine Nordgreen.

– Hovudsakleg føregår kontakten mellom terapeut og pasient også via internett, og behandlinga består stort sett av tekst og øvingar.

Søk hjelp i tide

Det er så langt 145 pasientar som har gått gjennom behandlingsopplegget ved eMeistring, og mange har hatt angst lenge før dei søker hjelp.

– Ein må ikkje vente for lenge. Ein må gripe tyren ved horna. Dess tidlegare ein kjem i gang, jo betre, er rådet frå Inger Johanne Rygg til andre som slit med angst.

Sjå heile innslaget frå God morgen Norge på TV 2, 20. januar 2015:

Har du vansker med lasting av filmen? Forsøk gjerne en annen nettleser (f.eks. Chrome)