Kurs og sertifisering

Kurs for sjømannsleger, dykkeleger og petroleumsleger, samt grunnkurs i maritim medisin tilbys jevnlig ved Norsk senter for maritim medisin og dykkemedisin (se kurskalender). Kursene gir grunnlag for sertifisering hos norske myndigheter. Senteret tilbyr også praktiske kurs i telemedisin, samt studentundervisning for medisinstudenter og sykepleierstudenter i samarbeid med Universitetet i Bergen og Høyskolen på Vestlandet.

Arrangementer

 •    
  Grunnkurs for petroleumsleger

  Kurset er søkt godkjent av Helsedirektoratet og gir nødvendig kompetanse til å søke godkjenning som petroleumslege.

 •    
  Grunnkurs i Maritim medisin

  Grunnleggjande kurs for dei som vil bli sjømannslegar, og for andre som ynskjer ei grunnleggjande innføring i maritim medisin. Kurset gir også godkjenning som petroleumslege.

 •    
  Resertifisering av petroleumsleger

  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som petroleumslege kreves det at petroleumslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.

 •    
  Repetisjonskurs for sjømannsleger

  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som Sjømannslege kreves det at sjømannslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.

 •    
  Repetisjonskurs for dykkerleger

  Kurset er laget for godkjente dykkeleger. For å opprettholde godkjenning som dykkerlege (som gis av Fylkesmannen i Rogaland, Helse og sosialavdelinga) så må du gjennomgå oppdateringskurs hvert 3. år.

Fann du det du leita etter?
Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.