4-dagarsformatet

Gerd Kvale og Bjarne Hansen ved OCD-teamet i Helse Bergen har utvikla ein konsentrert eksponeringsbehandling som i løpet av 4 dagar hjelp meir enn 90% av pasientene med alvorlig tvangsliding (Obsessive Compulsive Disorder, OCD).

Gruppebilde med Bent Høie. Foto
Helseminister Bent Høie besøker OCD-teamet i Bergen.

Meir enn 500 pasienter, både barn og voksne, har til no motteke behandling i 4-dagarsformatet. Behandlinga er sterkt etterspurd både av pasientar, pårørande og behandlarar, og det er praktisk talt ikke fråfall.

Noko av det viktigaste i 4-dagarsformatet er at pasientane får terapeutassistert eksponering i sitt heimemiljø, og me jobber derfor sterkt med å bygge opp team som tilbyr behandlinga over heile landet. Behandlinga kombinerer dei beste elementa frå individuell behandling med den drahjelpa ein får ved å jobbe side ved side med andre som går gjennom den same snuoperasjonen. Sjå video for meir informasjon.

Les meir frå brukarar og behandlarar

Gerd Kvale og Bjarne Hansen mottok i 2015 Norsk Psykologiforbunds «Nyvinningspris» for tilnærmingen Hverdagen var fylt med tvangstanker. Så fikk Stine (15) tilbud om en firedagers kur - artikkel i A-magasinet i Bergens Tidende 16.03.17 (Abonnement)"Bli kvitt angsten på fire dager". Artikkel i Bergens Tidende, Innsikt. 21.09.2014