Hospitering ved ULC Bergen

Er du lege og interessert i å lære mer om transabdominal og/eller endoskopisk ultralyd kan vi tilpasse hospitering for deg. Send en forespørsel sammen med din CV til oss og vi vil gjøre en rask vurdering av din søknad.

Datoer for hospitering :


  • 5-7 mars 2019

  • 4-6 juni 2019
Vi tilbyr to forskjellige hospiteringspakker for norske leger. Du har muligheten til å slå sammen begge pakkene til et tredagersopphold, eller du kan velge bare ett av tilbudene. Vi tilrettelegger gjerne for dine interesser og behov.  Kostnader ved reise og opphold for inntil tre dager dekkes av NSGU. ​
Logo. Grafikk

Pakke 1

Start: tirsdager kl. 13
Slutt: onsdager kl. 12

Pakke 1 gir deg en grunnleggende innføring i abdominal ultrasonografi. Dette innebærer opplæring i sonoanatomi og systematisk scanning av abdomen. Organdiagnostikk av lever, galleganger og galleblære, blodkar, milt og nyre. Kontrastforsterket ultralyd og elastografi kan skreddersys etter ditt behov.

Dag 2 fortsetter med ulike pasientundersøkelser og med mulighet for skanning av gastroentestinaltraktus: ventrikkel, tynntarm, colon og rektum. Videre kan du få mer opplæring i kontrastforsterket ultrasonografi og elastografi, om ønskelig. 

Pakke 2

Start: onsdager kl. 13
Slutt: torsdager kl. 12

Dag 1 gir innføring i sonoantaomi og det vil bli gjennomgang av transabdominal ultralyd av pankreas, kontrastforsterket ultralyd pankreas, endoskopisk ultralyd av pankreas, og eventuelt EUS intervensjon. 

Dag 2 vil gi opplæring i sekretinstimulert ultralyd- og endoskopisk test. Aspekter og utfordringer ved prøvehåndtering, resultater og tolkning, samt klinisk nytte av direkte pankreastesting.

Tabell med timeplan. Grafikk
Bildet over viser timeplanen for våre to hospiteringspakketilbud. Pakke 1 = grå. Pakke 2 = rosa.

"European Federation of Societites for Ultrasound in Medicine and Biology" forkortet EFSUMB, akkrediterte i slutten av 2014 NSGU som et Ultrasound Learning Center. Dette internasjonalt annerkjente kvalitetsstempelet  viser at vi tilbyr våre hospitanter det beste og nyeste innen gastroenterologisk ultrasonografi.  

Vi tilbyr opplæring med "state-of-the-art" utstyr både for transabdominal og endoskopisk ultralyd, samt fasiliteter for ekseprimentell og basal forskning innen akustikk og ultralyd.
ULC Bergen certificate. Utsnitt
Ønsker du å lese mer om EFSUMB kan du følge denne linken www.efsumb.org.

Liste over ultralydutstyrTimeplan (2 u​ker)Søke midlertidig sykehusboligFlyer (pdf)Timeplan 1 1/2 eller 3 dager

Fann du det du leita etter?
Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.