Nasjonalt register for kronisk obstruktiv lungesykdom

Nasjonalt kolsregister er et medisinsk kvalitetsregister for pasienter som er innlagt på sykehus med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Registeret skal sikre dokumentasjon av behandlingskvaliteten for KOLS-pasienter og danne grunnlag for forskning om denne pasientgruppen.

Oppmøtestad
Den enkleste måten å kontakte oss er å sende en epost. Telefonnummeret er til Lungeavdlingen i Helse Bergen som vil sette deg i kontakt med oss.
  • For helsepersonell

Her finner du informasjon om hvordan du bruker registeret og hvordan du kommer i gang med registrering.

• For pasienter

Alle pasienter med diagnosen kols kan få spørsmål om å delta i Kolsregisteret.

• Hva er kols?

Kols er en sykdom som kjennetegnes ved luftstrømsobstruksjon som ikke lar seg fullt reversere og normalisere. Kols kan forebygges og behandles.

• Om registeret

Et hovedmål for Nasjonalt Kolsregister er å kunne sammenligne helseeffekter ved ulike behandlingsopplegg med utgangspunkt i kolspasienter innlagt på sykehus.

Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.