Pubertet og seksualitet hos barn og unge med Autismespekterforstyrrelse

Konferanse , 19.01.2018 , Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi - RFM

Det er utarbeidet et undervisningsmateriale for barn og unge med Asperger syndrom og høytfungerende autisme.

Målet med materialet er å kunne ta opp tema omkring pubertet og seksualitet på en visuell, konkret og strukturert måte for at eleven skal få riktig kompetanse rundt temaene, samt kunne fremme refleksjoner og undring sammen med en trygg voksen. Erfaring viser at materialet kan brukes også av andre med behov for et visuelt og strukturert opplegg.
I kurset vil undervisningsmaterialet og veileder bli gjennomgått.

Målgruppe

Ansatte i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten, skole og andre kurset vil kunne være aktuelt for.

Forfattere av materialet og kursholdere:

Marlin Haarstad er klinisk vernepleier, med fordypning i klinisk miljøterapi. Hun har lang og bred erfaring med arbeide med personer med autisme, og har bl.a arbeidet som fagkonsulent v/ Spesialpoliklinikken, Autismeteam i Helse Bergen i 13 år. Haarstad er nå avdelingsleder v/ forsterket avdeling på Loddefjord skole i Bergen kommune.

Annie Mathisen er barnevernspedagog med videreutdanning i psykiatri og sexologi. Hun jobber til daglig som fagkonsulent ved Spesialpoliklinikken, Autismeteamet i Helse Bergen. Mathisen har lang erfaring innen veiledning og kurs i temaer omkring seksualitet og samliv.

Pris for dagskonferansen

Konferanseavgift: Kr. 400,- og inkluderer dagpakke/lunsj. Begrenset antall plasser

Påmeldingfrist: 15.desember 2017
Meld deg på konferanse

Når og kor

19.01.2018
Stad
Scandic Hotell i Håkonsgaten 2, Bergen

Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi

Unni Sagstad
Telefon: 55 95 61 95, 971 74 943
unni.sagstad@helse-bergen.no

Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.