Nettvett hos barn og unge med utviklingsforstyrrelser

Fagseminar, 23.10.2019, Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi - RFM

Den ideelle stiftelsen Barnevakten har i samarbeid med Autismeteam v/Spesialpoliklinikken i Helse Bergen, utarbeidet et målrettet 10 ukers undervisningsopplegg for samtaler om nett- og databruk med barn og unge.

Prosjektet er støttet med midler fra Regionalt fagmiljø.
Undervisningsopplegget er tilpasset til bruk for barn med en utviklingsforstyrrelse som trenger mer konkret undervisning en andre barn. Materialet er egnet til barn og unge der både en-til en undervisning er ønskelig, men også i klasseromundervisning. Materialet kan benyttes ovenfor alle barn og unge som benytter seg av internett, mobil og PC, enten til spilling, sosiale medier eller annet. For å få god læring vil det være en stor fordel at foreldre og lærere samarbeider godt, og dette vektlegges i undervisningsopplegget.

På kurset vil undervisningsopplegget bli gjennomgått. Erfaringer fra pilotprosjekt vil også bli delt. Materialet vil bli lagt inn i portalen på itslearning.

Målgruppe

Foreldre, lærere, ansatte i PPT, spesialisthelsetjenesten og andre kurset vil kunne være aktuelt for.

Kursholdere

Leif Gunnar Vestbøstad Vik er daglig leder i Barnevakten

Annie Mathisen er barnevernspedagog med videreutdanning i psykiatri og sexologi. Hun jobber til daglig som fagkonsulent ved Spesialpoliklinikken, Autismeteamet i Helse Bergen.

Meld deg på dagsseminaret

Når og kor

23.10.2019
Stad