Kurs for medisinstudenter - Høyde og dykkemedisin

Kurs, Våren 2021, Norsk senter for maritim medisin og dykkemedisin

Lurer du på hvordan kroppen påvirkes av endringer i omgivelsestrykk som ved dykking eller fjellklatring?

Har du lyst til å lære mer om hvordan hyperbar oksygen og trykksetting av pasienter brukes i behandling av en rekke medisinske tilstander?

Emnet i høyde og dykkemedisin gir deg innblikk både i helseutfordringer og terapeutiske muligheter knyttet til omgivelsestrykk. Gjennom kurset får du lære hvordan dykkeleger tenker, se hvordan kammeroperatører jobber og besøke dykkeutdanningen på Høyskolen på Vestlandet. Blant annet. Velkommen!

Mål og innhald

Kurset vil gi en innføring i fysiske og fysiologiske sider ved å oppholde seg i omgivelser hvor lufttrykket er enten lavere enn normalt som når en bestiger høye fjell eller høyere enn normalt som ved dykking, både fritidsdykking og mer komplisert arbeidsdykking. De vanligste helsemessige komplikasjoner til denne type aktivitet vil også bli belyst, særlig barotraumer og trykkfallsyke.
Hyperbart oksygen er nyttig som behandling og tilleggsbehandling ved flere lidelser. Rasjonale for slik behandling og de mest vanlige tilstander som kan behandles vil bli gjennomgått.

For mer informasjon om kurset:

ELMED226 Høyde og dykkemedisin


Når og kor

Tid
Våren 2021
Klokkeslett
 
Stad
Haukeland
Konrad Birkhaugshus 3 etg
 
Arrangør
Norsk senter for maritim medisin og dykkemedisin
 
Kontaktinformasjon
Kontaktinformasjon
elektiv@med.uib.no
Tlf: 55 58 64 00
 
Fann du det du leita etter?