Korleis kan 3D-printing skape verdi i helsesektoren?

Fagseminar , 15.01.2019 , Forsking og innovasjon

Program

På TekPRAT 15. januar 2019 vil du kanskje få svaret. Her vil du blant anna møte avdelingstannlege Cecilie Gjerde og stipendiat Rafiq Ahman, som vil fortelje om eit prosjekt som har fått EU millioner til kjevebein. Seksjonsleder Rolf Arne Haakonsen vil fortelje om 3D lab på Haukeland Universitetssykehus og korleis den bidreg til at sjukehuset sparar millionar av vedlikeholdskostnadar. Overlege Per Martin Kristoffersen skal si litt om «Medisinsk nytte av 3D-print. Vi får også besøk av Prototech som vil fortelje om etablering av ein ny nasjonalt katapult som skal hjelpe næringsliv raskere frå ide til produkt og kommersialisering.

Det vil bli ein paneldebatt. Har du spørsmålsstillingar du vil vi skal ta opp, kan dei sendast på førehand til Inge Ådland (Inge.Aadland@bergento.no)

Påmelding

Etter Tekprat vil det bli anledning for å få ein omvising i 3D laben ved Haukeland Universitetssykehus.

Meld deg på i dag

3D printerens historie

3D printingens historie starta allereie i 1976 med Charles Hull da inkjet printeren blei utvikla. I 1984 så den første 3D printeren dagens lys og i dag forventast det at det globale printermarkedet utgjer nærmare 382 millioner kroner. 3D printing gjer at vi kan printe ut nye ørar, hjertar og skjelett. Kva er 3D printing, korleis nyttast det i andre bransjer og korleis kan vil det påvirke og skape verdi for helsesektoren på kort og lengre sikt?

Arrangementkomiteen

Arrangementkomiteen består av representantar frå Bergen Kommune, Helse Vest IKT, BTO, Høgskulen på Vestlandet og Helse Bergen.

Spesialrådgiver Synnøve Olset, Helse Vest IKT: synnove.olset@helse-vest-ikt.no

Logoer