Å tilrettelegge gode menneskemøter

Konferanse, 24.10.2019-25.10.2019, AFR Poliklinikk

Landsomfattande konferanse for nettverksarbeid
Bergen 24. – 25. oktober 2019

Jobbar du med ulike funksjonsnedsetjande tilstandar som rusmiddelbruk, psykiske helseproblem, vanskar i familie og barneomsorg, og ser behovet for å involvere flokken i tillegg til individet? Eller har du erfaringskompetanse sjølv, og ønskjer betre involvering av pårørande og nettverk i hjelp og behandling?
Ønskjer du inspirasjon og kunnskap om nettverksarbeid, nettverksmøte og korleis du kan kome i gang med dette? Eller er du allereie godt i gang og ønskjer å møte likesinna, som du kan lære noko av, og kor dei kan lære noko av deg?
For alle som er engasjert i, og nysgjerrige på Åpen Dialog, nettverksmøte og anna nettverksorientert arbeid:
Velkommen til landsomfattande nettverksmøte 2019 i Bergen!

Her vil du få høyre stemmene og erfaringane til dei som har vore deltakarar i nettverksmøte, både som pasientar / brukarar og familie / pårørande.
Du vil få høyre om praksis på korleis ein kan gjennomføre nettverksmøte og nettverksarbeid. Du vil få høyre om forskinga som skjer på feltet. Og om ikkje det skulle vere nok, vil du få sjå og høyre om kva som skjer i Bergen og nabokommunane på dette feltet, både i spesialisthelseteneste og kommune.
Sett av datoane 24. – 25. oktober, og kom til Bergen!

Sted: Radisson Blue, Bryggen, Bergen

Se program:

Torsdag 24. oktober:
10.00 Velkommen v/ konferansiererOve Vestheim og Regine Frisch
10.05 Innledning v / Else Marie Løberg
10.30 Musikalsk velkomsthilsen v/ Regine Frisch og Kristelle Mendoza Johnsen
10.45 Hva handler dette om? Et perspektiv. v/ Øyvind Kalsås
11.15 Pause
11.30 Nettverksmøte om erfaringer
Pasienter / brukere, nettverksmøteledere og pårørende i dialog om erfaringer med nettverksmøter og nettverksarbeid i hjelpeapparatet. Ledes av Aud Eli Waage og Frode Rivli
13.00 Lunsj
14.00 Betydning av nettverk og sosial støtte ved somatisk sykdom
v/ Mette Senneseth
14.30 - 15.30 Verdenskafe organisert av NAPHA

19.00: FESTMIDDAG!

Fredag 25. oktober

09.00 God morgen v/ Kristian Lindseth
09.10: Det kunne jo blitt så bra! Erfaringer fra kommunen med implementering av nettverksarbeid
10.00 Pause
10.15: Slik kan det gjøres!
Verdenskafé - erfaringer om veier til et nettverksmøte.
11.30 Lunsj
12.30 – 13.30 Forskningsprosjekt på nettverksmøter i psykisk helsevern – både i åpne og lukkete kontekster. Ved Per Nilsen (Kronstad DPS) og Jorunn Sørgård (Div. psykisk helsevern, Akershus universitetssykehus)
13.30: Veien videre: Hva trenger vi for å fortsette utviklingen av nettverksarbeid og dialogisk praksis?
Åpne dialoger i Landsomfattende konferanse om nettverksarbeid - Bergen 2019

14.30: Vel hjem!

Innledere:
Else-Marie Løberg er avdelingsdirektør i Avdeling for rusmedisin ved Haukeland Universitetssjukehus og professor II ved Universitetet i Bergen.
 Øyvind Kalsås er klinisk sosionom ved Avdeling for rusmedisin og Høgskolelektor ved Høgskolen på Vestlandet

Arrangementskomiteen:
 Kari Hjellum er rådgiver i Etat for sosiale tjenester i Bergen kommune.
Aud Eli Waage

Når og kor